Skal du betale indskud til en ny bolig? – Tag et lån

Tit og ofte kan det være dyrt at betale indskud, når man lejer en ny bolig. Og for mange er det en post, der økonomisk set giver store begrænsninger. Det skal for alle være muligt at låne penge til indskud, så man kan få en tryg base, og du kan derfor også låne til indskud trods RKI.

Det skal du vide, når du lejer en bolig

Markedet for lejeboliger er stort og uigennemsigtigt. Er du førstegangslejer, kan det være svært at vide, hvad det egentlig er, du bør kigge efter. Ydermere kan det være en stor udfordring at gennemskue hvilke lejeaftaler, der økonomisk er rimelige og hvilke, der ikke er. Nedenfor finder du en række gode råd og vejledning til, hvad du skal kigge efter og være opmærksom på, når du skal leje en bolig.

  • Lav et baggrundstjek på udlejeren – er der tale om en privat udlejet eller et boligselskab? Dette har stor betydning for opsigelse.
  • Undersøg om huslejen stiger med et fast beløb. Dette er nemlig forbudt og derfor noget du skal undgå!
  • Undersøg huslejen i forhold til andre boliger i samme område og i samme størrelsesorden.
  • Gennemlæs lejekontrakten og få gerne en, der har forstand på netop dette, til også at læse den igennem.
  • Se boligen i virkeligheden, før du accepterer lejekontrakt eller overfører penge.
  • Få alt på skrift og dokumenter lejeboligens stand – inden du accepterer lejekontrakten, bør du få alle oplysninger på skrift og gennemgå lejeboligen for fejl og mangler, så du ikke ender op med urimelige regninger.
  • Aftal indflyttersyn af lejeboligen.

Udover ovenstående retningslinjer er det vigtigt, at du aldrig betaler udlejer kontant, da du hermed ikke kan bevise din betaling, hvis og såfremt der skulle opstå problemer og uenigheder mellem dig og udlejer.