UDSEENDE AF MÆLK-TÆNDER.

Først sæt af tænder, eller mælk-tænder som de kaldes, er tyve i antal; de vises normalt i par, og dem af underkæben generelt gå forud for de tilsvarende dem af øverst. Først mælk-tænder er generelt skæres om den sjette eller syvende måned, og sidst af sæt på forskellige perioder fra tyvende til de tredivte måneder. Dermed kan hele perioden besat af den første tandsæt anslås til fra halvandet år til to år. Processen varierer, men i forskellige individer, både med hensyn til sin hele varighed, og perioder og rækkefølge, hvor tænderne gøre deres udseende. Det er dog unødvendigt, at tilføje mere på dette punkt.

Deres udvikling er en naturlig proces. Det er alt for ofte, dog gjort et smertefuldt og vanskeligt for fejl i forvaltningen af regime og sundhed af spædbarnet, tidligere til kommende af tænderne, og under selve processen.

Således, hovedsagelig som følge af tåbelige ledelse, er det lavet den mest kritiske periode, barndom. Ikke at jeg tror omfanget af dødelighed temmelig kan spores til det, er på nogen måde så stor, som er blevet sagt; for det er vurderet så højt som en sjettedel af alle børn, der gennemgår det. Stadig, uden tvivl at første tandsæt er ofte en periode med stor fare for barnet. Derfor bliver det et meget vigtigt spørgsmål til en ængstelig og kærlig mor, hvordan de farer og vanskeligheder af begyndervanskeligheder kan i nogen grad blive mindsket, eller, hvis muligt, helt forhindret. Et par hints om dette emne, så kan være nyttig. Jeg skal overveje, først, forvaltningen af spædbarnet, når begyndervanskeligheder opnås uden besvær; og for det andet er forvaltningen af spædbarn når det er deltog med besvær.

Forvaltning af spædbarnet når begyndervanskeligheder er uden besvær. ————————————————————

I et barn af en sund forfatning, som har været korrekt, dvs vil naturligt, fodret på mælk fra sin mor alene, symptomerne deltager begyndervanskeligheder være den mildeste form og forvaltningen af spædbarnet mest enkle og let.

Symptomer:-symptomer på fysiske tandsæt, (som det kan være temmelig kaldet) er, en stigende strøm af spyt, med hævelse og varme i tandkødet, og lejlighedsvis rødme af kinderne. Barnet kaster ofte sine fingre, eller nogen ting inden for rækkevidde, ind i sin mund. Sin tørst er steget, og det tager brystet oftere, dog fra de møre tilstand i tandkødet, for kortere perioder end normalt. Det er irritabel og rastløs; og pludselige anfald af gråd og lejlighedsvis med udgangspunkt i søvn, med en lille tendens til opkastninger, og endda løshed af tarme, er ikke ualmindelige. Mange af disse symptomer ofte gå forud for udseendet af tand ved flere uger, og angive, hvad der kaldes “avl tænderne” foregår. I sådanne tilfælde kan forsvinder symptomerne i et par dage, at gentages igen når tanden tilgange overfladen af tyggegummi.

Behandling:-forvaltning af spædbarnet i dette tilfælde er meget enkel, og sjældent kræver indblanding af den medicinske omstilling. Barnet bør være meget under åben himmel, og godt udnyttet: tarme skal holdes frit åbent med ricinusolie; og altid være forsigtigt afslappet på dette tidspunkt. Kolde sponging ansat dagligt, og overfladen af kroppen gnides tør med som rå en flonel som den sarte hud af barnet vil bære; friktion er meget nyttig. Brystet bør gives ofte, men ikke for længe ad gangen; tørsten vil således blive fjernet, tandkødet holdes fugtig og afslappet, og deres irritation lindres, uden maven bliver overbelastet. Moderen skal også nøje deltage, på dette tidspunkt, til sin egen sundhed og kost, og undgå alle stimulerende mad eller drikkevarer.

Fra det øjeblik tandsæt begynder, vil presset på tandkødet findes for at være behagelig for barnet ved bedøvende sensibilitet og bliver sløve smerten. Til dette formål coral er normalt ansat, eller et stykke af orris rod- eller skrabet lakridsrod; en flad elfenben ring, er dog langt sikrere og bedre, for der er ingen fare for at være trængt ind i øjne eller næse. Blid friktion tandkød, også er af sygeplejersken finger glædeligt, at spædbarnet; og som det ser ud til at have nogle effekt i dæmpe irritation, kan ofte tyet til. I Frankrig er det meget den praksis at dyppe lakridsrod, og andre stoffer til honning eller pulveriserede sukker-slik; og i Tyskland, en lille taske, indeholdende en blanding af sukker og krydderier, der gives til barnet at sutte, når det er irritabel og urolig under begyndervanskeligheder. Den konstante brug, dog af søde og stimulerende ingredienser skal gøre skade på maven, og gengiver deres beskæftigelse meget stødende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.